Loskomen van klassieke stageplaatsen en uit mijn comfortzone stappen.

Sophie, 4de jaar stagiair verpleegkunde UCLL

“Deze stage was precies wat ik nodig had om mijn professionele loopbaan verpleegkundige te kunnen starten.”

Sophie, vierde jaar student verpleegkunde UCLL, liep stage in het kortverblijf en het dagcentrum.

Waarom koos je voor een stage in het dagcentrum ?

Voor mijn laatste contractstage wou ik loskomen van de klassieke stageplaatsen en wou ik volledig uit mijn comfortzone stappen. Mijn takenpakket en de autonomie die ik in het dagcentrum kreeg, overtroffen mijn verwachtingen. Intake- en familiegesprekken, huisbezoeken, actieve aanwezigheid tijdens het teamoverleg, het oplossen van crisissituaties en de patiëntenbesprekingen: ik heb me elf weken lang ontzettend zinvol en een volwaardige collega van het team gevoeld.

Wat maakt deze stage zo bijzonder?

Ik mocht hier zijn wie ik ben en heb me hier geen moment ongemakkelijk gevoeld. Er is hier ruimte voor open feedback, discussie en constructief overleg.  Die open en familiaire sfeer zit hier ingebakken in de organisatie. De combinatie van de hoge mate van autonomie in het takenpakket en de professionele begeleiding gaven mij het nodige zelfvertrouwen en waren een perfecte setting om te groeien en te leren.

Jouw leer- en groeipunten tijdens deze stage?

Organisatie en multitasking: prioriteiten stellen, efficiëntie en me als duizendpoot blijven focussen, dat leer je niet op de schoolbanken.

Het belang van een gedragen visie: ik leerde dit in theorie maar tijdens deze stage mocht ik de meerwaarde van zo’n uitgesproken visie echt voelen. Hier draait alles rond de visie van kleinschalig genormaliseerd wonen, iedereen is hiervan doordrongen en dat geeft zoveel houvast.

Klinisch redeneren: tijdens het overleg met de artsen en psychiaters was er voldoende ruimte voor het klinisch redeneren, over hoe in een bepaalde situatie de beste mogelijke zorg wordt geboden.

Besluit?

Deze stage was precies wat ik nodig had om mijn professionele loopbaan verpleegkundige te kunnen starten. Dit werk, waar ik zoveel liefde kreeg en kon geven, zit voortaan in mijn hart.

Interesse?

Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op om kennis te maken met ons unieke aanbod.

Scroll to Top