Ik wou meer betekenis geven aan mijn leven en koos voor een carrièreswitch.

Sandra, stagiair zorgkundige Ferm

Sandra kiest na jaren te hebben gewerkt in de administratieve sector voor een carrière-switch. Ze volgt een opleiding zorgkundige via Ferm en is stagiair zorgkundige.

Wat was je motivatie voor deze carrièreswitch?

In de administratieve sector miste ik vaak het contact met mensen. Na een einde contract omwille van de reorganisatie van het bedrijf, heb ik me via diverse kanalen geïnformeerd. Een gesprek via VDAB en een proefmoment in een woonzorgcentrum hebben me overtuigd. Ik wou meer betekenis geven aan mijn leven en actief bijdragen aan het welbevinden van anderen. Ik zag tijdens het proefmoment hoeveel warmte en vriendschap medewerkers van bewoners kregen. Ik waagde de stap, schreef me in voor de opleiding als zorgkundige bij Ferm. Ik weet ondertussen dat dit de juiste keuze was.

Je doet nu stage: wat zijn je ervaringen?

Meegaan in de leefwereld van bewoners, hen waar nodig en mogelijk helpen tijdens de ochtendzorg of samen een fijne activiteit beleven, het geeft me allemaal zoveel plezier. De puurheid van hoe bewoners in het leven staan raakt me keer op keer.
Ik neem hier ook ontzettend veel op. Veel handelingen lijken evident. Toch is het belangrijk om stil te staan en kritisch naar jezelf te kijken. Hoe help ik bijvoorbeeld bij een maaltijd zonder het van de bewoner over te nemen en tegelijkertijd in communicatie te blijven? Hoe blijf ik in elke situatie rust uitstralen? Hoe draag ik zorg voor mijn eigen lichaam? Ergonomische technieken en het juiste gebruik van verplaatsingsmaterialen zijn gezien de leeftijd en fysieke risico’s  niet onbelangrijk. Ik mag hier rekenen op de juiste ondersteuning: mijn collega’s staan klaar met advies en raad en geen enkele vraag is er eentje te veel.

Een boodschap voor leeftijdsgenoten die twijfelen om  de stap naar de zorg te zetten?

Vraag een meeloopdag aan. Je wordt met open armen ontvangen en je kan zo van de sfeer en de werkinhoud proeven. Als je dan voelt dat dit je ding is, mag je niet twijfelen. Je kan zoveel betekenen voor anderen en je krijgt hiervoor zoveel onvoorwaardelijke voldoening voor terug. En niet onbelangrijk: de vraag naar extra personeel is groot. Waarop zou je wachten?

Interesse?

Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op om kennis te maken met ons unieke aanbod.

Scroll to Top