Een plaats waar ik kan groeien en grenzen kan verleggen.

Nikita, zorgkundige

Een plaats waar ik elke dag bijleer en zeer trots ben er te mogen werken.

Tijdens haar stage als zorgkundige bracht de respectvolle omgang naar bewoners, medewerkers en studenten bij Nikita een klik te weeg.  Ze keerde al snel terug als jobstudente en startte even later als zorgkundige in de nacht. Afhankelijk van de noden combineert Nikita deze job graag met extra uren in één van de andere huizen van Woonzorgnet-Dijleland.

Wat trekt jou aan om tijdens de nachturen te werken?

Het nachtwerk was een bewuste keuze. Tijdens de nacht beleef ik heel intense momenten met de bewoners. Ik wil aan de zijde staan van de bewoners, om verhalen en emoties te delen. Soms zijn het heel angstige of verdrietig momenten, van afscheid.  Ik wil er dan voor bewoners en ook voor familie zijn, hen veiligheid en een houvast bieden. Maar ik beleef tijdens de nachturen ook best wel leuke momenten. Ook ’s nachts wordt er gelachen en delen we in de gezelligheid van de stilte verhalen.

Groeien en jezelf ontplooien zijn voor jou zeer belangrijk. Hoe ervaar je dit in je job?

Het is een werkplek waar je kan blijven groeien. Tijdens mijn stage voelde ik mij niet als een stagiair maar als een zorgkundige die zich met de juiste ondersteuning van leidinggevenden kon ontplooien. En na vier jaar in het werkveld, ben ik nog steeds aan ’t groeien. Ik kreeg de kans om extra uren in  de andere huizen van Woonzorgnet-Dijleland te werken.  Erg interessant is dat. Ik ontdek  er immers andere werkmethodes en leer andere routines kennen waardoor ik mijn eigen handelen kritisch in vraag kan blijven stellen en mijn geboden zorg alsmaar kan verbeteren.

Naast je dagdagelijkse taken ben jij ook vaak betrokken bij het uitwerken van een project?

Ook het woonzorgcentrum zit in een groeiproces en neemt daarin medewerkers actief mee. We staan nooit aan de zijlijn en worden nauw betrokken bij verbeterprojecten. We gaan constant op zoek naar hoe het anders of beter kan, altijd met het doel om zoveel mogelijk aan de noden en de wensen van bewoners te voldoen. Al onze projecten zijn uitdagingen om de bewoner een thuis te geven.  Momenteel werk ik mee aan een project van doorslaapbeleid en ben ik nauw betrokken bij de implementatie van de visie rond kleinschalig genormaliseerd wonen.

Drie zaken die jou gelukkig maken in je werk?

De appreciatie die je krijgt van zowel de bewoners als de leidinggevenden, de betrokkenheid en de variatie in mijn werk waardeer ik enorm.

Drie woorden die jouw job omschrijven?

Enthousiasme, leren en er zijn voor de bewoner.

 

Scroll to Top