We organiseren ons gewoon anders en vertrekken vanuit competenties.

Lara, ergotherapeut (oriënterend) kortverblijf

“Ik krijg de uitdagingen die ik nodig heb.”

Lara kreeg als jonge ergotherapeut de kans om het oriënterend kortverblijf uit de grond te stampen. Een project dat haar veel voldoening geeft. 

Wat maakt werken hier zo bijzonder ?

Medewerkers krijgen hier de mogelijkheid om op professioneel vlak te groeien en hun talenten te ontdekken. We hebben de ruimte om mee na te denken over de visie, de organisatie, grote en kleine projecten en om nieuwe ideeën aanbrengen. Hierdoor vind ik  absoluut de uitdagingen in mijn job die ik nodig heb. Zo ben ik nauw betrokken bij de opstart van het  oriënterend kortverblijf, een nieuw woonzorgaanbod. Van een blanco blad starten en samen met collega’s brainstormen over wat nodig is om dit nieuwe woonzorgaanbod op een kwalitatieve manier voor de bezoeker te realiseren geeft me ontzettend veel voldoening. Als ergotherapeut is dit een leuke ervaring en uitdaging om je stempel te mogen zetten op een totaal nieuw concept.

Een nieuw project uitwerken vraagt uiteraard tijd, hoe organiseren jullie zich dan ?

Een nieuw project vraagt inderdaad verschuivingen in het takenpakket. We bekijken samen met collega’s hoe we dit haalbaar organiseren. We hebben geen afgelijnd taakpakket en sommige collega’s nemen dan spontaan taken over. We kijken samen vanuit de eigen discipline, de expertise en de competenties naar een project of taak. In functie van de competenties van de teamleden nemen we taken binnen project op.  We organiseren ons dus gewoon op een andere manier.

 

Scroll to Top