Zorg vertrekt vanuit het respect voor de autonomie en de wensen van de bewoner.

Isabelle, zorgkundige

“We nemen samen, elk vanuit onze eigen expertise en onze persoonlijke invalshoek de zorg op.”

Isabelle werkt al geruime tijd met veel enthousiasme en passie als zorgkundige.

Je werkt nu al een tijdje in een kleinschalige woning waar 11 bewoners met dementie wonen. Wat trekt jou daar zo in aan?

Door kleinschaligheid van de woningen kunnen we een  goede band met bewoners en de familie opbouwen. Dat geeft wederzijds vertrouwen en rust. De kleinschaligheid geeft ook structuur aan het dagelijks leven van de bewoners, zonder bindend te zijn. We vertrekken immers vanuit de bewoner, respecteren de autonomie en de wensen. We hebben geen dagprogramma of een lijst van taken die afgewerkt moeten worden. De sfeer is gemoedelijk en heel huiselijk. Familie wordt ook van zeer nabij betrokken en zijn partners in de zorg. Het gaat vooral over wonen, over samenleven en de bewoners een goed thuisgevoel geven.

We zijn een klein team en dat heeft zeker voordelen in de communicatie en het afstemmen van de zorg. Dat team bestaat uit diverse functies: verpleegkundigen, zorgkundigen, de logistieke dienst, de kiné en de animatie. We nemen samen, elk vanuit onze eigen expertise en onze persoonlijke invalshoek de zorg op, stemmen regelmatig af of sturen bij.

Waar haal jij in je job het meeste energie uit ?

De bewoners en de familie geven mij het meeste energie. Daarnaast is de verantwoordelijkheid die ik hier krijg en de zelfstandigheid om beslissingen te kunnen nemen voor mij essentieel. Een oplossing of verbetering kunnen bieden maken mijn dag goed.

 

Scroll to Top