Als je de ambitie hebt om steeds betere zorg te geven, is de keuze snel gemaakt.

David, woonzorgcoördinator

 “Kansen geven, talenten stimuleren en ze blijven ontwikkelen is nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zijn job graag blijft doen.”

 

David startte recent als zorgcoördinator voor twee woningen waar 8 bewoners wonen. Tijdens een bijscholing raakte hij geboeid door de werkingsprincipes van kleinschalig genormaliseerd wonen. De zorgvisie en de ondersteuning van mensen met dementie, de mogelijkheden om te professionaliseren en de uitdagingen rond kleinschalig genormaliseerd wonen spraken hem meteen aan.

Wat zette je ertoe aan om de overstap naar een ander woonzorgcentrum te maken?

Als Woonzorgnet-Dijleland nieuwe mensen aantrekt en je hebt zelf de ambitie om steeds betere zorg te geven, dan is de keuze snel gemaakt. Tijdens een inloopdag viel mij de rust op. Bewoners met dementie krijgen er op de meest creatieve wijze een zinvolle dag aangeboden. De manier waarop de medewerkers in die woning de mensen omringden, ontroerde mij. Dat maakte er een heel bewuste en positieve keuze van en dus besliste ik om de sprong te wagen.

Hoe verliep de kennismaking?

De sfeer en de verwelkoming door de collega’s, zowel in mijn eigen team als bij de andere zorgcoördinatoren waren opmerkelijk hartelijk. De eerste week viel het mij ook op hoe respectvol er omgegaan wordt met zowel bewoners als familie, door medewerkers en vrijwilligers. Dat charmeerde mij tijdens die eerste dagen enorm en nu nog altijd trouwens.

Hoe zie jij je rol als leidinggevende ?

De visie op leiding geven vertrekt hier vanuit een positief mensbeeld, autonomie geven en mensen laten groeien in hun job en in het nemen van individuele verantwoordelijkheid. Dat begreep ik al uit het sollicitatiegesprek en die inloopdag. Kansen geven, talenten stimuleren en ze blijven ontwikkelen is nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zijn job graag blijft doen en kan volhouden als het eens wat moeilijker gaat zoals in de coronaperiode. Dat sluit helemaal aan bij hoe ik persoonlijk de rol van teamcoach zie. Vandaag, een paar maanden nadat ik de overstap maakte, ben ik helemaal overtuigd van zo bijzondere zorgcultuur.

Scroll to Top