Ruime kansen voor nieuwe verpleegtechnische acties en persoonlijke groei.

Charlotte, stagiair verpleegkunde UCLL, studentenjob –

“Los van technisch verpleegkundige acties die ik tijdens mijn stage mocht uitvoeren, kan ik hier zoveel voor de bewoners betekenen.”

Charlotte, tweede jaar student verpleegkunde UCLL, genoot van haar stage  en stelde zich hierna kandidaat als jobstudente zorgkundige. Tijdens de zomervakantie mochten wij een maand op de haar warme zorg rekenen.

Jouw stage was je eerste ervaring in de ouderenzorg, hoe keek je er bij aanvang naar?

Ouderenzorg heeft nog steeds een negatieve klank. Net zoals zoveel jongeren had ook ik bij aanvang mijn vragen en twijfels: zou ik hier wel voldoende uitdagingen krijgen en zouden mijn opdrachten zich niet beperken tot wassen?

Wat waren uiteindelijk jouw ervaringen?

Mijn stage veranderde mijn blik op ouderenzorg. Ik kreeg ruim voldoende kansen om de verpleegtechnische handelingen te oefenen en leerde hierin heel wat bij: sonderen, manuele bloeddrukmetingen, bloedafnames, wondzorg, verplaatsingstechnieken en zoveel meer. Maar ook op persoonlijk vlak heb ik veel uit deze stage gehaald. Zo zette ik communicatief een flinke sprong vooruit: een leerschool voor de volgende jaren.

Hoe heb jij de werksfeer ervaren?

Ik heb me steeds als een volwaardige medewerker in het team gevoeld. De collega’s en de stagebegeleiding zijn erg ondersteunend en geven me tegelijkertijd het vertrouwen om autonoom te handelen. Elke vraag kan gesteld worden.  Anderzijds stimuleren de collega’s om kritisch te zijn en om zelf op zoek te gaan naar antwoorden en uit mijn comfortzone te stappen.

Wat drijft je om na je studiejaar en stage een maand als jobstudent te werken?

Uiteraard verdien ik als student graag wat bij. Als je dat kan doen binnen de job die je ’t liefste doet en de plaats waar je graag bent, dan is dat mooi mee genomen.  Maar er is zoveel meer. Los van verpleegtechnische handelingen die ik tijdens mijn stage mocht uitvoeren, kan je hier zoveel voor de bewoners en de familie betekenen. Een bewoner die tijdens een losse babbel het hart kan luchten en je daar dankbaar voor is: dat maakt mijn vakantie helemaal goed!

Interesse?

Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op om kennis te maken met ons unieke aanbod.

Scroll to Top