Bewoners leren me zoveel over het leven in 't algemeen, dat is een unieke ervaring.

Caro, jobstudent logistiek –

“Ik stuurde een mail en kreeg een uitnodiging voor een meeloopdag: die eerste indruk was zo positief, ik was meteen verkocht.”

Caro, student psychologie, verdient tijdens de zomermaanden graag wat extra bij. Tijdens haar studentenjob logistiek medewerker in Ter Meeren geniet ze van het contact met de bewoners.

Hoe kwam jij in contact met deze studentenjob?

Mijn zus deed hier als student verpleegkunde stage. Ze vertelde me over het concept van de kleinschalige woningen, de huiselijke sfeer, de fijne samenwerking tussen alle functies en de zorg op maat die er geboden wordt. Dat sprak me aan. Ik stuurde een mail en werd uitgenodigd voor een meeloopdag. Die eerste indrukken waren zo positief, ik was meteen verkocht.

Wat maakt deze studentenjob voor jou zo bijzonder?

Ik ben verantwoordelijk voor de netheid van één woning. De contacten met de bewoners geven me extra plezier in deze job. Tijdens mijn taken neem ik tijd voor een babbel en leer ik  de wensen van de bewoners kennen: hoe zij bijvoorbeeld het liefst hun kamer gepoetst zien, hoe zij graag hun decoratie terug gezet zien. De woning is de thuis van de bewoner. Op ‘t einde van mijn werkdag, tegen de tijd dat de bezoeker komen, ruiken en zien dat alles picobello in orde is, dat geeft me een goed gevoel.

Ontdek je hier nog andere zaken?

Absoluut: ik vind het belangrijk dat ik goed leer communiceren. Moet ik roepen tegen een ouder persoon? Hoe ga ik best in op hun vragen of antwoorden en hoe stel ik zelf best vragen? Maar ook door het samenwerken in een team neem ik heel wat tips en tricks op. Hulp vragen vind ik niet evident maar ook daar leer ik in.

Een boodschap aan jongeren?

Voor mijn generatie is het superbelangrijk om eens kennis te maken met de werking van een woonzorgcentrum. Het is niet zoals men denkt of zegt als het is. Je maakt zoveel mooie contacten. Bewoners dragen een ganse levensgeschiedenis met zich mee en hebben zoveel ervaring in het leven. Als jongere leer ik hier ontzettend veel over het leven in ’t algemeen en dat is een unieke ervaring.

Scroll to Top